radonmåling

Effektiv og professionel radonmåling i boligen

Effektiv og professionel radonmåling i boligen

Måske har du hørt om radon og om radonmåling. Men hvorfor er det egentlig nødvendigt at måle radon i huset?

Hvorfor er radon farligt?

Radon er farligt når det optræder i høje koncentrationer. Så stiger risikoen nemlig for at indånde den radioaktive gas som ved sit henfald udsender alfastråling.

Alfastråling er ikke skadelige på kort afstand. Men når de sidder direkte i lungevævet kan cellerne nedbrydes. Derved gives anledning til udvikling af dødelig lungekræft.

Radonstråling i private boliger menes at være årsag til cirka 300 tilfælde af lungekræft i Danmark. Samtidig er radon under mistanke ofr at være medvirkende årsag til spædbørns leukæmi.

Derfor bør man ikke tage nogen chancer når det gælder radon i boligen. Der er i hvert fald al mulig grund til at få foretaget en måling af radon niveauerne i boligen og dermed være på den sikre side.

Kan jeg selv måle radon i min bolig?

Den gode nyhed er at du ikke behøver at betale i dyre domme for at få foretaget en professionel radonmåling. Denne kan du nemlig sagtens selv udføre – og det er ikke engang særligt svært. Du skal blot bestille en radonmåleboks fra RadonHuset for hvert rum i din bolig.

Disse radonmålebokse skal stå og suge radon til sig i et par måneder. Det anbefales at du måler radon niveauer i fyrings sæsonen da du på den måde vil få det mest retvisende billede af radonforekomsten i boligen.

Når din radonmåling er overstået sender du blot boksene til analyse hos RadonHuset. Og efter et par uger vil du få svar på din radonmåling i form af en rapport som angiver radonværdierne i din bolig.

Få den rette hjælp til radonsikring

Hvis der er for meget radon i luften i dit hus kan du hos RadonHuset få hjælp til radonsikring af boligen – læs mere på RadonHuset.dk.