tilbud på gulvafhøvling

Få det bedste tilbud på gulvafhøvling eller gulvafslibning i din by

Få det bedste tilbud på gulvafhøvling eller gulvafslibning i din by

Er dit gamle trægulv slidt, plettet eller beskadiget? Så kan du lade en dygtig gulvmand forestå en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.

Skal jeg vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

Der er ret stor forskel på en gulvafhøvling og så på afslibning af gulve som er en noget mindre invasiv procedure. Ved en gulvafhøvling vil du kunne fjerne op til en halv centimeter af træværkets overflade hvilket gør denne metode særdeles velegnet når det for eksempel handler om at fjerne et tykt lag lak eller fernis.

Til gengæld er denne metode temmelig hård for et ubehandlet gulv idet den fjerner en stor del af det slidlag som skal være til stede for at gulvet skal være funktionelt. Derfor bør du kun få foretaget en gulvafhøvling af dit rå trægulv hvis dette har taget skade, for eksempel i forbindelse med indtrængende fugt som følge af en oversvømmelse. Dette kan nemlig få træværket til at svulme op således at der opstår dybe revner eller buler i gulvet. Her er en gulvafhøvling på sin plads.

Men hvis du blot skal fjerne tegn på overfladisk slitage er en gulvafslibning fuldt ud tilstrækkelig. De skønhedspletter, du iagttager i forbindelse med dagligdags slid og brug, stikker nemlig sjældent dybere end de 1 – 2 millimeter der allerhøjst fjernes ved en gulvafslibning. Det drejer sig for eksempel om pletter fra spildte væsker, slidspor fra nedtrådt skidt, eller grimme, gullige plamager som stammer fra solfalming.

Ved en gulvafslibning fjernes disse skæmmende misfarvninger og åbenbarer et helt nyt lag af skinnende og ensartet træværk som er klar til at modtage sin efterbehandling. Denne kan for eksempel bestå af lak, sæbe, lud eller olie, og har til formål at forskønne og beskytte gulvet. Og så har du et trægulv som du kan have glæde af i mange år.

Du kan læse mere om gulvafslibning og gulvafhøvling her.