Selvom man for nogle år siden ikke udnævnte frikadeller til at være danskernes nationalret, så var frikadeller da med i feltet, og man kan da heller ikke tale om dansk cousine, uden man også nævner frikadeller i den sammenhæng.

Derfor kan man sige, at hvis nogle spørger, hvad der er en virkelig dansk ret, og man ikke har tid til at lave flæsk, røre en persillesovs sammen og skrælle kartofler, så kan man altid ret let lave nogle frikadeller og servere noget nemt ved siden af.

Man kan jo lave frikadellerne på ens egen måde og give dem et personligt pift ud fra en mere original opskrift, som kunne være den her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/33005/danske-frikadeller

Så kan man servere nogle ret så danske og personlige frikadeller for ens gæster, der gerne vil smage noget dansk, hvis de ikke er så vant til at få danske egnsretter.

Men hvorfor lade folket komme til frikadellerne, når frikadellerne kan komme til folket?

Hvis man for eksempel får nye naboer, så kan man jo byde sig selv indenfor som en overraskelse, men fremfor at forvente at blive spist af, så står man klar med et fad varme frikadeller, der holder varmen under et viskestykke.

Eller når der skal være vejfest eller måske sommerfest i ens lokalområde, så er frikadeller da altid et hit. Har man stort overskud, så kan man lave nogle, som både andre religioner og vegetarer/veganere kan spise.

Bliver man inviteret til en anledning, hvor det er meningen, at alle medlemmer skal tage deres eget bidrag af mad med, og hvor der ikke er fastsat, hvad man skal tage med, så er frikadeller da også altid et hit i den forbindelse.

Tager man endda rigeligt med frikadeller med, så kan de jo også sagtens holde sig til dagen efter, som man så kan give som en slags halv værtsgave.