Misbrugsbehandling

Hjælp din pårørende i misbrugsbehandling før det er for sent

Hjælp din pårørende i misbrugsbehandling før det er for sent

Når et misbrug får tag i et menneske, slipper det ikke før det har fortæret vedkommendes personlighed og sjæl. I tilfælde af substans misbrug som for eksempel alkoholisme, narkomani og afhængighed af receptpligtig medicin vil misbruget tillige forvolde uoprettelig skade på vitale organer og kropslige funktioner, således at der nærmest kun er en skal af det oprindelige menneske tilbage ved livets – desværre ofte alt for tidlige – afslutning.

Mange pårørende til alkoholikere og stof misbrugere kan levere chokerende og hjerteskærende vidne udsagn, og berette om nære og kære, som uvægerligt går til i misbrug og afhængighed. Og som efterlevende til en person, hvis død skyldtes et alvorligt misbrug, står man ofte tilbage med følelsen af afmagt: Kunne man have gjort noget for at forhindre denne skæbne?

Hjælp din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle

Derfor er det vigtigt, at du som nær pårørende til en misbruger sørger for at tage affære hurtigst muligt. Er du kæreste eller ægtefælle til en misbruger, vil du sikkert have overvejet dette mange gange. Det kan dog godt være rigtig svært at tage det indledende skridt, og konfronterende sin lidende pårørende med problemet.

Ofte vil en misbruger nemlig slet ikke selv erkende eller indrømme, at der er et problem – ikke engang over for sig selv. Du risikerer derfor at blive mødt med vrede og afvisning, når du forsøger at nærme dig den misbrugsramte. Og i yderste konsekvens vil jeres forhold blive ofret på afhængighedens alter – for på et vist tidspunkt vil stoffet eller alkoholen være vigtigere end dig.

Det er dog ganske essentielt, at du holder ved – og at du får andre pårørende med på projektet. Du kan hos Behandlingscenter Søby Park altid få hjælp til en intervention, som kan hjælpe den misbrugsramte til at indse, at behandling er nødvendig. Og efterfølgende kan han eller hun deltage i misbrugsbehandling i København på selve centeret.

Du kan læse mere på behandlingscentersoebypark.dk