danske film

Hvad vil danske film bringe med sig i fremtiden?

Hvad vil danske film bringe med sig i fremtiden?

Det er ikke helt forkert at sige, at danske film rider på den tredje bølge af succes, som der har fået international anderkendelse.

Til at starte med havde vi stumfilmene, hvor Danmark faktisk var førende på området med at lave de største film, tage chancer med mediet og lave nogle filmsatsninger af genrefilm, som der ikke blev set mage til i mange år frem over.

Den næste bølge kom desværre mange årtier senere, hvor folkekomedier havde haft overtaget de danske film som hovedfigur, der skulle være med til at sikre biografernes overlevelse, da der ikke var så mange, der gik i biffen længere.

Og det her var en tid før streaming og internet!

Men de folkelige komedier var ikke noget, der høstede ros i udlandet, og det var småt med spændende genrefilm.

Danske film i fremtiden

Den omtalte næste bølge var dogmebølgen i 90’erne, der kan tilskrives få mennesker af instruktører, der slog sig sammen om at lave nogle regler for, hvordan man skulle lave film – og disse regler var meget minimalistiske.

Men det blev en stor succes, der gik over rundt og gav anerkendelse til dansk film, som man ikke havde set det siden, at film var i sort/hvid.

Den bølge døde også lidt ud igen, da dens aktualitet ikke holdt særligt længe, men allerede nu har vi de store danske film igen, om det er krimier, sort humor eller helt andet, så er det netop over et bredt spekter, at de danske film igen får ros verden over.

Men det afføder jo også en bølgedal igen, hvor danske film ikke bliver lige så interessante for udlændinge at se.

Og så venter det store spørgsmål jo: Hvornår kommer den fjerde bølge?

Og hvad kommer den fjerde bølge til at indeholde?

Grenfilm? Nye regler? Noget helt tredje?

Det må tiden vise.