brugte biler

Kig på totalomkostninger og ikke bilens pris

Kig på totalomkostninger og ikke bilens pris

Hvis du går med planer om at købe en ny brugt bil, er der flere ting, du bør have in mente, inden du underskriver slutsedlen. Til at starte med er det en god ide at læse op på den bil, du har i tankerne. Derved finder du ud af, hvilke fejl der typisk er på bilen og om det er nogle, der er dyre i mekanikerregninger.

En anden ting der er godt at have med i overvejelserne er bilens totalomkostninger. Det er vigtigt at du ikke stiger dig blindt, især hvis det er en bil af ældre dato, er købsprisen. Det er muligt at bilen er billig, men det er bestemt også værd at undersøge hvad de andre omkostninger er. Det er f.eks. vægtafgift, forsikring og ikke mindst mekanikerregninger. Ofte vil det bedre kunne betale sig at betale lidt mere for bilen, da vægtafgift og mekanikerregningerne alt andet lige vil blive mindre.

Forhandler eller privat sælger

Et 3 område som også spiller ind er om du vælger at købe hos en privat sælger eller hos en bilforhandler. En bilforhandler er som regel dyrere end en privat sælger. Til gengæld kommer bilen med en garanti og den vil som regel være blevet gennemgået af en mekaniker inden salg. Du er som kunde dækket af købsloven. Det vil du ikke være hos en privat sælger, hvor du har købt bilen som beset. Husk også at køre en lang tur inden. 

Hvis den bil du overvejer at købe udbydes af en privat sælger, er det en god ide at få en mekaniker til at gennemgå den inden du acceptere og underskriver købssedlen. Hvis det ikke er muligt at få den gennemgået inden køb, bør du få skrevet et mekanikerforbehold ind i købsaftalen, som sikre dig at hvis der er fejl kan du rette henvendelse til sælger.