Slidt emalje badekar

Renovering af slidt emalje i badekar

Renovering af slidt emalje i badekar

advertorial

Et badekar med flere årtier på bagen vil uvægerligt begynde at fremstå nusset og misfarvet – især på indersiden. Dette skyldes slid på emaljen, og er ganske naturligt.

Den slidte emalje vil få tendens til at revne eller krakelere, og der vil nemmere kunne aflejre sig kalk, okker og rust fra vand og vandrør i emaljens overflade. Dette giver anledning til de klassiske gullige eller brunlige plamager som føles ru ved berøring.

Et slidt badekar kan udgøre en helbredsmæssig risiko

Du føler højst sandsynligt ikke den store lyst eller trang til at tage lange varme karbade i et badekar som ser sådan ud. Og det bør du faktisk heller ikke. Såvel revner, skrammer og ridser som misfarvede plamager kan nemlig udgøre et vækstgrundlag for bakterier og svamp.

Disse mikroorganismer kan potentielt være sygdoms fremkaldende. Det er således ikke videre hygiejnisk at bruge et slidt og grimet badekar som ramme om din hjemmespa. Og du gambler faktisk ed din sundhed hvis du tager karbad i det gamle badekar.

Skal jeg skifte badekarret ud?

Den gode nyhed i denne sammenhæng er at du ikke behøver at gå så vidt som til at skrotte det gamle badekar. Det kan nemlig efter al sandsynlighed blive flot igen. Det er blot et spørgsmål om den rette behandling, nemlig en reemaljering.

Ved en reemaljering fjernes den gamle emalje på karrets inderside og erstattes med en ny én af slagsen. Dette er både nemmere og billigere end en total udskiftning af det gamle badekar. Og med en professionel badekarsmaler på opgaven behøver denne ikke at tage mere end fire timer at løse.

Find din badekarsmaler i København

I København finder du Emaljespecialisten som genne mange år har hjulpet københavnerne til smukke og skinnende badekar. Klik ind på Emaljespecialisten.dk og få et gratis og uforpligtende tilbud på emaljering af badekar.